Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Bogyós torta pisztáciával díszítve

Katrin szülinapi tortája

2017. április 29. - Karcsú ínyenc

Kedves kolléganőmet leptem meg szülinapjára ezzel a bájos tortácskával, mondhatom, nagyon nagy sikere lett. Amilyen szép, olyan finom is.

bogyo_torta.jpg

Pici, 18 cm-es tortaforma kell hozzá, vagy kétszerezd meg a mennyiségeket, és nagy formában is sütheted. Azért jobb, ha beszerzel egy pici formát, hogy ne ess kísértésbe, hogy többet egyél a kelleténél.

 

Hozzávalók (8 szelet, 18 cm átmérő):

3 tojás - 228 kcal

1 csipet só

80 g barnacukor - 302

2 csomag vaníliáscukor: 80 kcal

60 g liszt - 296 kcal

1 evőkanál kakaópor - 24 kcal

1/2 teáskanál sütőpor - 3 kcal

125 ml habtejszín - 360 kcal

2 csomag habfixáló - 74 kcal

1/2 kg krémes, sovány túró (ha szemcsés, egy pici vízzel keverd géppel krémesre). - 270 kcal

Folyékony édesítőszer

200 g áfonya - 114 kcal

150 g málna - 78 kcal

150 g eper - 48 kcal

3 evőkanál tisztított, aprított pisztácia - 169 kcal

Egy szelet tápértéke:  256 kcal 

bogyo_storta2.jpg

 A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a sót és 60 g cukrot, és habbá verjük. A mradék cukorral és a két vaníliáscukorral kikeverjük a sárgáját. Üvatosan összekeverjük a fehérjehabbal, a liszttel és a sütőporral. 18 cm átmérőjú, sütőpapírral kibélelt tortaformában a sütő középső részén kb. 20 percig sütjük. Félre tesszük legalább 30 percre hülni.

A krémhez felverjük a habot a fixálóval. A túrót folyékony édesítőszerrel ízlés szerint édesítjük. A krémet fél órára a hűtőbe tesszük. Közben megmossuk és megszárítjuk a gyümölcsöket.

A piskótát három részre vágjuk. A alsó rész megkenjük a krém harmadával, és rátesszük a bogyók harmadát. Jöhet a következő piskót réteg, majd ismét egy harmad krém és gyümölcs. A tetejére és az oldalára kenjük a maradék krémet. A tetejét bogyókkal díszítjük. A pisztáciát felvágjuk, és a tortára szórjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr4712459565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása