Szerintem ugyanolyan finom, mint a rántott karfiol, csak nem olyan zsíros, ha a megfőzött karfiol rózsákat piritott zsemlemorzsába forgatjuk. Gyorsabban kész, és nem lesz olajszag, nem kell az égett olajat sikálni, és ami a legfontosabb, hogy egészségesebb, és kevesebb kalória. Ha csak annyit változtatsz a szokásaidon, hogy kerülöd a rántott ételeket, és a túlzott édesség fogyasztást, máris sokat tettél az egészségedért és a vonalaidért.
Hozzávalók fejenként:
300 g karfiol - 75 kcal
60 g zsemlemorzsa - 215 kcal
1 evőkanál olaj - 107 kcal
3 evőkanál joghurt (3,5%-os, kb. 80 g)- 46 kcal
1 evőkanál reszelt sajt - 60 kcal
Egy adag tápértéke: 503 kcal
A karfiolt rózsákra szedjük és forró sós vízben pár percig főzzük. Vigyázni kell, hogy túl puha ne legyen, mert akkor szét fog esni. Közben egy lábosban felhevítjük az olajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát és kissé megpirítjuk.
A leszűrt karfiolrózsákat beletesszük, és összerázzuk a lábost, hogy minden oldalukra tapadjon a pirított zsemlemorzsából. Joghurttal, reszelt sajttal, esetleg egy kis apróra vágott metélőhagymával tálaljuk. Ha belefér a kalória keretedbe, tejföllel is lehet joghurt helyet fogyasztani, de akkor 108 kalóriával számolj a 46 helyett.