Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Karfiolrózsák zsemlemorzsában

Rántott karfiol helyett

2017. május 05. - Karcsú ínyenc

Szerintem ugyanolyan finom, mint a rántott karfiol, csak nem olyan zsíros, ha a megfőzött karfiol rózsákat piritott zsemlemorzsába forgatjuk. Gyorsabban kész, és nem lesz olajszag, nem kell az égett olajat sikálni, és ami a legfontosabb, hogy egészségesebb, és kevesebb kalória. Ha csak annyit változtatsz a szokásaidon, hogy kerülöd a rántott ételeket, és a túlzott édesség fogyasztást, máris sokat tettél az egészségedért és a vonalaidért.

karfiol_zsemlemorzsaban.jpgHozzávalók fejenként:
300 g karfiol - 75 kcal

60 g zsemlemorzsa - 215 kcal

1 evőkanál olaj - 107 kcal

3 evőkanál joghurt (3,5%-os, kb. 80 g)- 46 kcal

1 evőkanál reszelt sajt - 60 kcal

Egy adag tápértéke: 503 kcal

A karfiolt rózsákra szedjük és forró sós vízben pár percig főzzük. Vigyázni kell, hogy túl puha ne legyen, mert akkor szét fog esni. Közben egy lábosban felhevítjük az olajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát és kissé megpirítjuk.

A leszűrt karfiolrózsákat beletesszük, és összerázzuk a lábost, hogy minden oldalukra tapadjon a pirított zsemlemorzsából. Joghurttal, reszelt sajttal, esetleg egy kis apróra vágott metélőhagymával tálaljuk. Ha belefér a kalória keretedbe, tejföllel is lehet joghurt helyet fogyasztani, de akkor 108 kalóriával számolj a 46 helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr712468145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.05.05. 22:09:07

faja...asszonyt izzitom h csinájja meg

Karcsú ínyenc 2017.05.05. 22:55:49

@Burgermeister: Remélem, sikerül :)
Jó étvágyat hozzá! Majd írjátok meg, hogy ízlett!
süti beállítások módosítása