Praktikus, gyors, a zöldség élénk színei miatt látványos egytálétel. Könnyű főétel és kifejezetten finom. Nem hiába saját recept :).
Hozzávalók 2 főre:
2 evőkanál étolaj - 180 kcal
1 evőkanál liszt - 111 kcal
500 g fagyasztott mexikói vegyeszöldség - 260 kcal
250 g pulyakmell - 278 kcal
1 teásknál zöldséglevespor - 6 kcal
1 dl víz
1 evőkanál sovány krémsajt - 25 kcal
só, bors, kakukkfű
Egy adag tápértéke: 430 kcal
A pulykamellet felszeleteljük, csíkokra vágjuk és a lisztbe forgatjuk. Közben felhevítjük az olajat, és minden oldalon átsütjük (kb 3-4 perc alatt). A zöldséglevesport forró vízzel elkeverjük és az így készített lével felöntve hozzáadjuk a húshoz a fagyasztott zöldséget. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és fedő alatt kb. 10-12 percig pároljuk, hogy a zöldség kellően megpuhuljon. Hozzákeverjük a krémsajtot, hogy krémes szósz képződjön a lével, és máris tálalhatjuk.