Anyunak akartam valami kedvére valót főzni, ami azért a fogyórúrába is beleillik. Szereti a hagyományos ízvilágú húsos ételeket. Először tejfölös paprikáscsirkére gondoltam nokedlivel, aztán a tejfölt kihagytam, a nokedli helyett pároltborsó és rizs lett a körítés.
Hozzávalók 4 főre:
400 g csirkehús - 456 kcal
1 fej vöröshagyma - 44
1 paprika - 32 kcal
1 paradicsom - 22 kcal
1 teáskanál paradicsompüré - 13 kcal
2 evőkanál olaj - 180 kcal
2 teáskanál pirospaprika por - 40 kcal
150 g rízs - 540 kcal
500 g zöldborsó - 405 kcal
1 gerezd fokhagyma - 4 kcal
só, bors
Egy adag tápértéke: 434 kcal
A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk 1 dl vizet, és a paprikaport, a paradicsompürét majd az összevágott husit. A paradicsomot és a paprikát kis kockákra vágjuk és hozzáadjuk. Addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha szükséges, öntünk rá még egy pici vizet. Közben megfőzzük a rizst sós vízben, és megpároljuk a zöldborsót.