Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Csupazöld piritóson

2017. május 28. - Karcsú ínyenc

A lucerna csíra igen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, fehérjében. Az összes esszenciális aminosav megtalálható benne. Növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenállóképességét, főként a gyulladásos megbetegedésektől, pl. az ízületi gyulladásoktól véd. A benne található szaponin nevű vegyület segít leoldani az érfalak lerakódásait ezért jó az érszűkület megelőzésére. Csökkenti a vércukorszintet, tisztítja a hasnyálmirigyet. Gyomorfekélyes betegeknek is érdemes fogyasztani, mert egy finom védőbevonatot képez a gyomor nyálkahártyáján. B12 vitamint tartalmaz, mely gyógyítja a vérszegénységet. Magas K-vitamin tartalma miatt megelőzi a vérrögök kialakulását. Csökkenti a fokozott havi vérzést. L-borostyánkősavat tartalmaz, amely felelős a kötőszövetek rugalmasságáért. Magas a Ca-tartalma, így érdemes fogyasztani a csontritkulás megelőzésére. Oldja a lerakódott húgysavat a szervezetben. Forrás: http://eletmodszer.com/csiraztatas/a_csirakrol_reszletesen

Hozzávalók egy adaghoz:

1 evőkanál olivaolaj - 90 kcal

1 szelet kenyér - 73 kcal

1/4 avokádó - 80 kcal

30 g cukkini spirálban - 5 kcal

2 teáskanál lucerna csíra - 20 kcal

1 teáskanál Philadelphia licht krémsajt - 29 kcal

40 g zöldspárga - 8 kcal

fél citrom leve, só bors.

Tápérték: 305 kcal

Elkészítés:

A kenyeret zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben, vagy a sütőben.

A spárgát megmossuk, a fás végét levágjuk, és félbevágjuk a szálakat. 

Az olaj felét összekeverjük a citromlével, és beletesszük a spirálra vágott cukkinit. A maradék olajon kb. 8 perc alatt megsütjük a zöldspárgát, sóval, borssal ízesítjük. Az avokádót meghámozzuk és vékonyra szeleteljük. A megpirított kenyeret megkenjük krémsajttal, fektetjük a zöldspárgát, rá az avokádó szeleteket, a cukkinit és végül a lucerna csírát.

avokados_szendvics_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr3412547049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása