Nyáron különösen jól esne elcsábulni egy csokis magnumra, ha azok a fránya kalóriák nem tartanának vissza. Egy Magnum Double ugyanis 350 kcal. Ha a napi 1700 kalóriámból 350-et erre pazarlok, este nem fogok tudni elaludni a szemem kopogásától, vagy nem sikerül betartani a tervezett energiabevitelt.
Azért nem kell lemondani a finom jeges desszertről, van alterntíva. Egy banánból (vagy más gyümölcsből) és jogurtból házilag késztett csokibevonattal alacsony kalóriatartalmú jégkrémet készíthetünk. Nem csak az anyukák alakjának használ, a gyerekeknek is jobb ilyen saját készítésű jégkrémmel kedveskedni, amiben garantáltan nincs mesterséges aroma, színezék, ízfokozó és a többi E-betűs társaik.
Hozzávalók (kb. 4 kicsi jégkrémhez):
1 banán - 105 kcal
1 dl joghurt - 57 kcal
1 evőkanál kakaó - 24 kcal
1 teáskanál méz -30
pici víz
Egy jégkrém: 47 kcal
A banánt összevágjuk és e pohár joghurttal leturmixoljuk. kis pohárkákba vagy műanyag formákba töltjük, és nyélnek egy-egy mokkáskanalat állítunk bele. Legalább 4-5 órára a mélyhűtőbe állítjuk, amíg teljesen megszilárdulnak a jégkrémek. Közben kakaóporból, egy teáskanál mézből és pár csepp vízből kakaómázat készítünk. A kész jégkrémeket egy pár másodpercre formával együtt vízsugár alá tartjuk, hogy könnyen ki tudjuk szabadítani a formából. A kakaómázból spirál alakú csíkokat csorgathatunk jégkrémekre, vagy félig belemárthatjuk a mázba őket.
A bevont jégkrémeket sütópapírra téve vissza lehet tenni pár percre a mélyhűtőbe, hogy a csokimáz roppanósan keményre fagyjon.