Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Pak choi gyömbérrel és fokhagymával

Zöldséges egytálétel

2017. június 02. - Karcsú ínyenc

A pak choi kínából származik, magyarul bordás kelnek és kínai fehérkelnek is hívják. Magas a C-vitamin-, béta karotin-, folsav- és kalcium-tartalma, valamint számos fontos ásványi anyagot tartalmaz. Egyre népszerűbb Európában a kínai konyha terjedésének köszönhetően. A párolt pak choi remek köret húsokhoz, de önálló ételként is kíváló. Most extrudált kenyérrel ettem ebédre.

Hozzávalók 2 főre:

300 g (2 db) pak choi - 39 kcal

150 g (3 közepes) sárgarépa - 62 kcal

150 g (1 közepes) piros kaliforniai paprika - 41 kcal

2 dl zöldséglé (porból) - 44 kcal

4 gerezd fokhagyma - 18 kcal

1 evőkanál reszelt gyömbér - 6 kcal

1 evőkanál szójaszós - 10 kcal

1 teáskanál szezámmag - 29 kcal

1 evőkanál olivaolaj, vagy szezámmagolaj - 119 kcal

Egy adag tápértéke: 184 kcal

Az olajon 2-3 percig pirítjuk a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a hosszában félbevágott és vékony szeletekre szelt sárgarépát, és a kockákra vágott paprikát. Felöntjük a zöldséglével, és fedő alatt pároljuk pár percig. Közben a pak choi leveleit levágjuk a szárakat két centis darabokra vágjuk, és az ételhez adjuk. További pár percig főzzök, amíg a szárdarabok kissé megpuhulnak. De szétfőni nem szabad. Hozzáadjuk az összevágott leveleket is, sóval, szójaszósszal ízesítjük és pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

pakchoi_gyo_mbe_rrel.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr2912556491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása