Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

A mozgás öröme

7 tipp a lustaság leküzdésére

2017. június 05. - Karcsú ínyenc

Blogom célja támogatni a fogyni vágyokat, elkísérni álom súlyuk eléréséig. Sőt azon túl is, hogy a lassan lefaragott kilók ne jöjjenek vissza. Ehhez persze nem elég finom recepteket írni, ugyanolyan fontos a testmozgásra való motiválás is. A fogyást előidéző energia deficitet ideális fele-fele arányban táplálkozással és sporttal elérni. Sajnos ezt a részt eléggé elhanyagoltam az elmúlt hetekben, ezért ma arról írok, hogy tudod leküzdeni a  rendszeres sporttal szembeni "lustasági ellenállást".

sportfelszerele_s.jpg

1. Első és legfontosabb tanács, hogy olyan sportot próbálj keresni, amiben örömödet leled. Nem muszáj kocogni, ha az nem jön be, ha jobban szeretsz kerékpározoni, vagy a labdajátékokért vagy oda, akkor arra kell lehetőséget keresni. Ha nem szereted a fitnesz studiók kinálatát, attól még könnyen lehet, hogy a szabadtéri mozgásban örömödet leled. Nagyon tág a kínálat a jógától a küzdősportokig, biztos van olyan, ami bejön neked is. Ne töpreng túl sokat, csapj bele, próbáld ki, mi a neked legmegfelelőbb.

2. Tervezd be az edzéseket! írd be a naptárodba előre, hogy mikorra tervezel testmozgást, mielőtt betelne a napirended. Az is jó, ha fix napokat jelölsz ki, könnyebb megjegyezni és betartani, könnyebben válik új, egészséges szokássá a sport. 

3. Keress társakat! Együtt több örömet ad a kirándulás, séta, gyaloglás, kocogás, hiszen akár egy jó beszélgetésre is alkalmat ad. Ha már valakivel megbeszélted, hogy mikor sportoltok, könnyebben nemet mondasz a kísértésnek, hogy inkább fél órával tovább aludj, és "majd holnap" bepótold.

4. Ne akarj egyszerre túl sokat. Fokozatosan emeld a mozgás mennyiségét és intenzitását. Ha túlzottan kihajtod magad, legközelebb nem lesz kedved elkezdeni. Amíg jelentős a túlsúlyod, inkább a sétát, úszást, kerékpározást válaszd, és fokozatosan juttasd el magad olyan állapotba, hogy kocogni tudj, vagy egy aerobic edzést végig tudj csinálni.

5. Készítsd ki a felszerelést. Ha reggelre tervezed az edzést, már este készítsd ki a szükséges holmikat. Ha délutánra, akkor ne felejtsd el magaddal vinni munkába menet. Így egy kifogással megint csak kevesebb áll közted és a sport között.

6. A rövidebb tréningek is értékesek. Nem kell egy órás, másfélórás szabadidő ahhoz, hogy aktív legyél! 15 perc alatt is át tudsz mozgatni alaposan egy-két izomcsoportot, bemelegítéssel és levezetéssel együtt. Inkább mozogj hetente 7-szer 10-15 percet, mint hetente egyszer 1 órát. A youtube-on remek rövid workoutokat találsz. Például 10 perc hasizom Béres Alexandrától: https://www.youtube.com/watch?v=83meffdRhCs

7. Jutalmazd meg magad! Persze ne csokival. Letölthetsz mondjuk új tréningzenéket, vagy jutalmazhatod azzal is magad, hogy szép környezetben végzed a testmozgást. Mit szólsz egy olyan helszínhez, mint a Dunakanyar?

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr8712562645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása