A tegnapi zellerszársalátából maradt még néhány zellerszár. Önmagában kicsit kevés, de karfiollal kiegészítve egy családi adag levest tudtam készíteni ebből a két remek fogyasztó zöldségből.
Hozzávalók 4 adaghoz:
300 g karfiol - 75 kcal
300 g szárzeller - 42 kcal
2 teáskanál zöldséglevespor - 6 kcal
1 evőkanál Philadelphia krémsajt - 24 kcal
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Egy adag tápértéke: 147
Elkészítés: a karfiolt rózsákra szedjük, a zellerszárakat feldaraboljuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Két teáskanál zöldséglevesport (vagy egy húsleveskockát) adunk hozzá, és addig főzzük, amíg a zöldségek kellően megpuhulnak (kb. 10 perc). Egy evőkanál philadelphia krémsajttal sűrítjük. Botmixerrel pépesítjük. Lehet rá pirított kenyérkockát, vagy tökmagot szórni, én most zellerlevélkékkel és rukkolacsírával díszítettem.