Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Töltött cukkini tekercsek

Végre egy új cuki cukkini recept!

2017. június 09. - Karcsú ínyenc

Lassan kezdődik a cukkiniszezon. Az én kertemben még csak kisújjnyiak, tehát egyelőre a bolti kínálatra kell hagyatkoznom ami persze közel sem ízlik úgy mint a saját. Kedvelem a cukkini semleges ízét és értékelem, hogy alacsony az energiatartalma amellett értékes vitaminforrás és könnyen emészthető. Nem tudom megunni, annyira változatosan készíthető el a jól ismert krémlevestől és a lecsótól kezdve a spirálvágóval készített "tésztán" át a különbözó töltött csemegékig bezáróan. Az alábbi receptet most először készítettem el. Elég egyszerű, attól eltekintve, hogy a felszeleteléssel egy kicsit megkínlódtam. Nagyon keskeny a zöldséghámozóm, vagy a cukkini volt túl nagy. De lehet zöldség-gyaluval is készíteni  - sajnos ez tegnap nem jutott az eszembe. A lényeg, hogy a cukkini átmérője kisebb legyen a zöldségtisztító vagy szeletelő eszköz szélességénél.

to_lto_tt_zukkini_tekercsek.jpg

Hozzávalók 2 főre:

2 cukkini - kb 400 g - 64 kcal

150 g csirkemell - 171 kcal

1 nagy fej vöröshagyma - 60 kcal

2 evőkanál étolaj - 180

1 paprika - 24 kcal

30 g reszelt sajt (ementáli) - 113 kcal

1 evőkanál pirosarany -16 kcal

római kömény

só, bors

Egy adag tápértéke: 314 kcal

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk, a paprikát is feldaraboljuk. A csirkehúst is felaprítjuk, nem kell annyira finomra, mint a hagmyát. A tölteték elkészítéséhez egy serpenyőben olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, és pár percig kevergetjük. Hozzáadjuk a csirkemell darabokat is. Sóval, borssal, római köménnyel, csípős paprikakrémmel fűszerezzük. Időnként megkeverve addig pároljuk, amíg a hús egy kicsit megpirul.

A cukkinit a gyaluval vagy zöldséghámozóval egészen vékony szeletekre vágjuk, és két-három szeletet enyhén átlapova egymásra teszünk. Egy púpos teáskanálnyi tölteléket teszünk az egyik végére és felcsavarjuk. Egy kivajazott hőálló edénybe tesszük a tekercseket, meglocsolhatjuk egy kics tabasco szósszal, és sajttal megszórva előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.

cukkinitekercs_ke_szi_te_se.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr2512579909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása