Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Egészséges és kiadós reggeli: túrós tejbegríz

Meleg reggeli 10 perc alatt

2017. június 11. - Karcsú ínyenc

Ma valami meleg reggelire vágytam, ami kiadós, édes, de azért egészséges és nem túlzottan nehéz. Így született meg ez a recept. Ha már régóta olvasod a receptjeimet, tudod, hogy a túró az egyik fogyókúrás csodaszerem. Finom, remek fehérjeforrás, és igen változatosan lehet elkészíteni. Ezzel a reggelivel elegendő energiát adó szénhidrátottal, az izmaink építéséhez szükséges fehérjével és a gyümölcsöknek köszönhetően jó adag vitaminnal indítjuk a napot.

tu_ro_s_tejbegri_z.jpg

Hozzávalók:

1,8 dl tej - 112 kcal

2 evőkanál víz - 0 kcal

40 g búzadara - 133

30 g túró - 43 kcal

1 teáskanál méz - 33 kcal

50 g ribizli - 28 kcal

50 g eper - 16 kcal

fahéj

Tápérték: 365 kcal

A tejet a vízzel és a darával elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett közepes fokozaton felforraljuk. Egy pár percig kis fokozaton főzzük, amíg a dara pépes állagúra besűrűsödik. Levesszük a főzőlapról, és belekeverjük a túrót. Tálaláskor fahéjjal és mézzel ízesítjük, a tetejére szórjuk a gyümölcsöket. A fenti recept szerint nem lesz túlságosan édes, ha nem elég édes neked, tegyél bele még egy teáskanál mézet, vagy egy pici cukrot vagy édesítőszert. Én meg voltam elégedve vele. Szerintem szokás kérdése, hogy mit mennyi cukorral készítünk, a kávé is remekül ízlik cukor nélkül, ha ahhoz szoktatjuk magunkat. Ha mindig egy icipicit kevesebbet teszel bele, mint amit ideálisnak érzel, lassan le lehet szokni a túlzott édesítésről.

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr9812585849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása