Hozzávalók 2 főre:
1 evőkanál étolaj - 106 kcal
250 g (1 közepes) cukkini - 40 kcal
2 sárgarépa - 25 kcal
300 g karfiol - 75 kcal
1 paprika - 32 kcal
2 paradicsom - 36 kcal
3 újhagyma - 15 kcal
150 g füstölt tofu - 171 kcal
1 húsleveskocka - 36 kcal
20 g reszelt gyömbér - 16 kcal
2 gerezd fokhagyma - 8 kcal
só, bors,
őrölt kömény
kurkuma
Egy adag: kb. 280 kcal
Elkészítés:
A hagymát karikákra, a zöldségeket és a tofut kockákra vágjuk. A felforrósított olajon kicsit megpirítjuk a hagymát, és átforgatjuk benne a tofut. Hozzáadjuk a felvágott zöldségeket és kb. 1 dl vizet. Sózzuk borsozzuk, és fedő alatt, időnként megkeverve 5 percig pároljuk. Az apróra vágott foghagymával, őrölt köménnyel és kurkumával ízesítjük (fél-fél mokkáskanál). Ha szükséges, pici vizet még tehetünk alá. Villával időnként megnézzük, hogy a zöldség megpuhult-e, ügyelve, hogy szét ne főljön.