Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Dagik vagyunk...

2017. július 12. - Karcsú ínyenc

Most olvastam ezeket az elszomorító adatokat:

"A magyar felnőttek 54 százaléka elhízott, a középkorú férfiak körében 71 százalék ez az arány. A lakosság több mint kétharmada pedig tíz percet sem sportol naponta. Ami a halálozási mutatókat illeti, Magyarország az EU-ban az ötödik helyen áll, és 2015-ben 4,2 százalékkal többen haltak meg, mint egy évvel korábban. A leggyakoribb halálozási okok közt pedig éppen azok a betegségek szerepelnek, amelyek a rossz táplálkozással kapcsolatba hozhatók, így a szívinfarktus, a stroke és a daganatos megbetegedések közül a vastagbélrák. Az elhízás mértéke fordítottan arányos az iskolázottsággal. 

Zöldségből és gyümölcsből napi 40 dekagramm volna az ideális fogyasztás, ám az átlag még a 30 dekát sem éri el. A cukorfogyasztás ugyan megfelel annak az „előírásnak”, amely szerint a napi energiabevitel 10 százaléka alatt illene tartani – ma nagyjából annak 7-8 százalékát éri el –, csakhogy a teljes energiabevitel jóval nagyobb a tanácsosnál.

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20170707_Zacher_Magyarorszag_egeszsegi_allapota_azon_a_szinten_all_ahol_a_magyar_futball

Igyekezzünk naponta egy órát mozogni. Nem kell feltétlen komoly edzésnek lennie, ha csak sétával, gyaloglással érjük el a napi egy órát, már azzal is rengeteget tettünk az egészségünkért.

Napi két adag gyümölcs és három adag zöldség fogyasztása tanácsolt (egy adag egy maroknyinak felel meg kb.)

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr7312658195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása