Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Lecsó cukkinival, fokhagymásan, tejfölösen

Huhú, kezdődik a lecsószezon!

2017. július 15. - Karcsú ínyenc

Nagyon szeretem a lecsót, de nem tojásosan, meg kolbásszal, hanem tejfölösen és fokhagymával. A lecsó recept-variációk száma szinte végtelen. Lehet gombával, padlizsánnal variálni. Ma éppen cukkinivel gazdagítottam - illetve kalórában szegényítettem :).

Meleg időben jól esik ez a könnyű zöldségétel.

Hozzávalók 4 főre:

2 evőkanál olaj - 240 kcal

200 g vöröshagyma - 92 kcal

400 g cukkini - 64 kcal

300 g paradicsom - 366 kcal

300 g paprika - 81 kcal

100 g tejföl - 201 kcal

2 gerezd apróra vágott fokhagyma - 8 kcal

8 szelet kenyér - 1068

Só, bors, paprika

Egy adag (2 szelet kenyérrel): 530 kcal

Elkészítés:

A fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot kockákra. A cukkinit és a paprikát is felszeleteljük. A hagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát, majd pár perc párolás után a cukkinit is. Újabb pár perc után a paradicsomot. Sózzuk borsozzuk, és kb. 10 percig kis fokozaton főzzük. Én úgy szeretem, ha nem főnek teljesen szét a paprikadarabok.

Tálaláskor telfölt és apróra vágott fokhagymát teszek hozzá. Főzés nélkül a fokhagymában lévő alliin és az abból kialakuló allicin jobban ki tudja fejteni gyógyító hatását (vírus- és baktériumölő, fertőtlenítő hatású, erősíti az immunkrendszert). Természetesen az ízhatás és az illat is intenzíveb így.

cukkinis-_fokhagymas_lecso.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr6812655383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása