Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Fenntartható gazdálkodás saláta

Maradék tésztás saláta majonézes öntettel

2017. július 22. - Karcsú ínyenc

Ez a recept úgy született, hogy az előző napi kifőtt tésztával és a megkezdett kukoricakonzevvel akartam kezdeni valamit. Igyekszem "fenntartható" és gazdaságos konyhát vezetni, azaz lehetőleg felhasználni ami nyersanyag, vagy étel megmarad valamelyik receptből, ahelyett, hogy könnyed mozdulattal kidobnám a felesleget.

Tehát maradt egy kis kifőtt tészta, a melegre való tekintettel nem volt kedvem a sütőt bekapcsolni, de még főzni sem, így egy hideg, majonézes salátát készítettem belőle. Remek nyáresti vacsora, de praktikusan magaddal viheted ebédre is a munkahelyedre. Hogy ne legyen tól kalóriadús, az öntet nagy része joghurt, csak 1 kanál majonézt kevertem hozzá, az ízt egy teáskanál mustárral, sóval és borssal tettem intenzívebbé. Nagyon finom, próbáld ki!

Hozzávalók két főre:

200 g kifőtt tészta - 316 kcal

2 keménytojás - 152 kcal

2 paradicsom - 36 - kcal

100 g csemege kukorica - 126 kcal

100 g kígyóuborka - 15 kcal

1 zöldhagyma - 5 kcal

50 g szalámi (vagy foghagymás kolbász) - 263 kcal

100 g joghurt - 57 kcal

1 evőkanál majonéz -  107 kcal

1 teáskanál mustár - 7 kcal

só, bors

zöldfűszerek a díszítéshez

Egy adag tápértéke: 542 kcal

Az elkészítéséről nincs sok mondanivaló: megfőzzük a tojásokat, lehűtjük és felszeljük. Feldaraboljuk az uborkát, a paradicsomot és a szalámit, felszeleteljük a hagymát, aztán összekeverjük a tésztával és a kukoricával. Ráöntjük az öntetet, keverünk egyet rajta és tálalható, vagy csomagoható másnapi ebédnek.

te_szta_s_sala_ta.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr6712681479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása