Ez a recept úgy született, hogy az előző napi kifőtt tésztával és a megkezdett kukoricakonzevvel akartam kezdeni valamit. Igyekszem "fenntartható" és gazdaságos konyhát vezetni, azaz lehetőleg felhasználni ami nyersanyag, vagy étel megmarad valamelyik receptből, ahelyett, hogy könnyed mozdulattal kidobnám a felesleget.
Tehát maradt egy kis kifőtt tészta, a melegre való tekintettel nem volt kedvem a sütőt bekapcsolni, de még főzni sem, így egy hideg, majonézes salátát készítettem belőle. Remek nyáresti vacsora, de praktikusan magaddal viheted ebédre is a munkahelyedre. Hogy ne legyen tól kalóriadús, az öntet nagy része joghurt, csak 1 kanál majonézt kevertem hozzá, az ízt egy teáskanál mustárral, sóval és borssal tettem intenzívebbé. Nagyon finom, próbáld ki!
Hozzávalók két főre:
200 g kifőtt tészta - 316 kcal
2 keménytojás - 152 kcal
2 paradicsom - 36 - kcal
100 g csemege kukorica - 126 kcal
100 g kígyóuborka - 15 kcal
1 zöldhagyma - 5 kcal
50 g szalámi (vagy foghagymás kolbász) - 263 kcal
100 g joghurt - 57 kcal
1 evőkanál majonéz - 107 kcal
1 teáskanál mustár - 7 kcal
só, bors
zöldfűszerek a díszítéshez
Egy adag tápértéke: 542 kcal
Az elkészítéséről nincs sok mondanivaló: megfőzzük a tojásokat, lehűtjük és felszeljük. Feldaraboljuk az uborkát, a paradicsomot és a szalámit, felszeleteljük a hagymát, aztán összekeverjük a tésztával és a kukoricával. Ráöntjük az öntetet, keverünk egyet rajta és tálalható, vagy csomagoható másnapi ebédnek.