Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Kajszis túrótorta keksz-alapon

2017. augusztus 13. - Karcsú ínyenc

Végre nincs túl nagy hőség, ezért újra kedvem támadt sütni. A következő túrótorta bármilyen gyümölcssel elkészíthető.

kajszis_tu_ro_torta.jpg

Az alap teljeskiőrlésű vajaskekszből készült, de háztartási keksz, vagy darált keksz is jó. Én a teljeskiőrlésűt szeretem, mert ropogósabb és jobban laktat. A receptben a vajat lehet margarinnal is helyettesíteni, de arról elég rosszakat hallok, ezért én maradok a vajnál. Egy kb 26 cm átmérőjű tortaformára és sütőpapírra is szükséged lesz.

Hozzávalók (12 szelet): 

160 g teljeskiőrlésű vajaskeksz - 672 kcal

80 g vaj - 574 kcal

1 citrom (bio) - 29 kcal

3 tojás - 228 kcal

60 g cukor - 234 kcal

250 g krémes túró - 420 kcal

350 g Philadelphia szendvicskrém - 750 kcal

1/2 kg kajszibarack - 240 kcal

Egy szelet: 262 kcal

Elkészítés

A kekszet zacsóba kötjük, és sodrófával addig sodorgatjuk, míg darált keksz szerű lesz. A vajat mikrohullámú sütőben kb. fél perc alatt megolvasztjuk, és a keszhez keverjük. A citromhéjat lereszeljük, és felét a kekszes masszához adjuk. A tortaformát sütőpapírraal kibéleljük. Belekanalazzuk a masszát és gondosan elegyengetjük, lenyomkodjuk a forma aljába.

kekszes_tortaalap.jpgEgy órára a hütőbe tesszük megszilárdulni. A sütőt 175 Celsius fokra előmelegítjük. A tojásokat a cukoral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a Philadelphia krémsajtot és a túrót.

tu_ro_kre_m.jpgEgyenletesre kikeverjük, és ráöntjük a kekszes alapra. A sütő középső részén 45-50 percig sütjük. Ha kihült, felszeletelt gyümölccsel díszítjük. 12 szeletre vágva tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr5912742392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása