Végre nincs túl nagy hőség, ezért újra kedvem támadt sütni. A következő túrótorta bármilyen gyümölcssel elkészíthető.
Az alap teljeskiőrlésű vajaskekszből készült, de háztartási keksz, vagy darált keksz is jó. Én a teljeskiőrlésűt szeretem, mert ropogósabb és jobban laktat. A receptben a vajat lehet margarinnal is helyettesíteni, de arról elég rosszakat hallok, ezért én maradok a vajnál. Egy kb 26 cm átmérőjű tortaformára és sütőpapírra is szükséged lesz.
Hozzávalók (12 szelet):
160 g teljeskiőrlésű vajaskeksz - 672 kcal
80 g vaj - 574 kcal
1 citrom (bio) - 29 kcal
3 tojás - 228 kcal
60 g cukor - 234 kcal
250 g krémes túró - 420 kcal
350 g Philadelphia szendvicskrém - 750 kcal
1/2 kg kajszibarack - 240 kcal
Egy szelet: 262 kcal
Elkészítés
A kekszet zacsóba kötjük, és sodrófával addig sodorgatjuk, míg darált keksz szerű lesz. A vajat mikrohullámú sütőben kb. fél perc alatt megolvasztjuk, és a keszhez keverjük. A citromhéjat lereszeljük, és felét a kekszes masszához adjuk. A tortaformát sütőpapírraal kibéleljük. Belekanalazzuk a masszát és gondosan elegyengetjük, lenyomkodjuk a forma aljába.
Egy órára a hütőbe tesszük megszilárdulni. A sütőt 175 Celsius fokra előmelegítjük. A tojásokat a cukoral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a Philadelphia krémsajtot és a túrót.
Egyenletesre kikeverjük, és ráöntjük a kekszes alapra. A sütő középső részén 45-50 percig sütjük. Ha kihült, felszeletelt gyümölccsel díszítjük. 12 szeletre vágva tálaljuk.