Ne lepődj meg, hogy fogyókúrás receptben tésztáról hallasz. Kell a szénhidrát is, csak mértékkel, lehetőleg zöldséggel keverve.
Azért szeretem ezt a receptet, mert színes, egészséges, finom, és nagyon gyors, hála a fagyasztott zöldségeknek és a halkonzervnek.
Hozzávalók 4 személyre:
250 g tészta 875 kcal
400 g hámozott, aprított paradicsom konzerv 92 kcal
100 g gomba (fagyasztott, szeletelt ) 22 kcal
200 g paradicsomos hering 185 kcal
300 g fagyasztott zöldség 99 kcal
2 ek napraforgó olaj 51 kcal
Egy adag: 331 kcal
Megfőzzük a tésztát (9-10 perc), és feltesszük párolni a vegyes zöldséget pici húslében (porból). Ne legyen kemény, de túl puha sem (mikróban 6 percig pároltam). Közben serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát az olajon, majd mehet rá gomba. Pár perc után adjuk hozzá a paradicsomot. Ezután sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel ízesítjük, és mehet bele a halkonzerv. Egy perc és máris lehet tálalni.