Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Tojás sonkakosárkában - fél perc!

2017. április 15. - Karcsú ínyenc

Nincs semmi ötleted, mit készíthetnél vacsorára az esti salátád mellé? Vagy megéheztél vacsora után és már nem maradt sok kalória a napi keretből? Akkor nézzünk egy egyszerű, de látványos ötletet. Magas fehérje és alacsony szénhidrát tartalma miatt ideális vacsora a tojás sonkakosárkában. Persze ha esti fő étkezésként eszed, akkor nyugodtan bekaphatsz hármat is belőle. Húsvéti előételnek sem rossz.

Hozzávalók:

1 tojás                                        66 kcal
3 vékony szelet szárnyas sonka 14 kcal

Egy adag: 80 kcal

Egy alkalmas méretű csészét bélelj ki sonkával, és üsd bele a tojást.
Sózd meg és tedd be a mikrohullámú sütőbe kb. fél percre, amíg a fehérje nagyjából megsül.
Friss salátával tálalhatod, vagy párolt zöldség mellé is lehet látványos feltét.

tojas_sonkakosarkaban.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr8312395465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyacska7 2017.04.15. 19:05:59

Jól is néz ki, csak, hogy én nem eszek húst :) De azért guszta

Karcsú ínyenc 2017.04.16. 07:56:28

Én sem ettem 4-5 évig, és nagyon jól éreztem magam. Az elején minden ok volt, otthon voltam gyesen, és volt időm piacra járni és változatosan főzni. Aztán visszamentem dolgozni, és egy pár év után valami hiányozhatott, mert elkezdett nagyon hullani a hajam. A bőrgyógyásszal nem tudtunk rájönni az okára, és arra gyanakodtam, hogy valami hiánybetegség lehet. Valószínűleg nem tudtam odafigyelni, hogy elég változatosan főzzek, a család többi tagja nem volt vegetáriánus, és én egyfélét főztem, ők hússal ették, én meg csak a köretet. Elkezdtem újra húst is enni. A hajhullás egy idő után mérséklődött, persze nem biztos, hogy a húsevéstől. Azt gondolom, hogy aki odafigyel és elég változatosan táplálkozik, húsnélkül is hozzájuthat minden vitaminhoz és ásványi anyaghoz, amire szüksége van, de nekem nem sikerült abban az időszakban. Sok húst nem eszem én sem, sertést szinte soha, csak baromfit és halat, néha marhát.
süti beállítások módosítása