Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Csokoládé meditáció

Fogyni élvezettel? Igen!

2017. április 17. - Karcsú ínyenc

Jól hangzik, ugye?

Ez a gyakorlat arra szolgál, hogy észrevedd: ha tudatosan odafigyelve eszel, nagyobb az étel élvezeti értéke és hamarabb eléred a telítettség érzését.

Egy jó fogyókúrában semmi nem tilos, nem kell szenvedni, sőt, változatosan és jókat kell enni. Ha nincs örömöd az evésben, nem fogsz elég ideig kitartani, egy idő után kiéhezel, és hagyod a fenébe az egészet. Miért ne ehetnél meg időnként egy darabka csokoládét? Természetesen megteheted, lényeg, hogy ne túl gyakran és ne túl sokat. 

Olyan csokoládé fajtát vegyél, amit különösen szeretsz. Most ne az árat nézd, engedd meg magadnak a luxust. Otthon szánj egy kis időt a gyakorlatra. Persze nem arra bíztatlak, hogy egy egész tábla csokoládét egyszerre befalj (ne felejtsd el, a csoki nem élelmiszer, hanem élvezeti cikk) mindössze egy-két kockáról van szó.
Ennek számold ki előre az kalória értékét, és tervezd be az adott napi étrendedbe.

Én személy szerint a narancsos étcsokiért vagyok legjobban oda, 100 g 515 kcal, ebből egy kocka 8,3 g, 43 kcal, két kockával meditálok.

Először is nézd meg alaposan, milyen szép a csomagolás. Bontsd ki a csokit és szippantsd az illatából.

Aztán törj le egy kockát és vedd szemügyre alaposan. Minden oldalról szemléld meg, figyeld meg, milyen mély, meleg színe van, milyenek az élei, milyen fényes a felülete, milyen vastag.

Aztán egy darabkát tegyél a nyelvedre, és hagyd lassan megolvadni. Miközben szopogatod  koncentrálj erősen, tudatosíts minden impulzust, figyeld meg az ízek minden árnyalatát.

Ha elkalandoznak a gondolataid a mindennapokra, szelíden tereld vissza a jelen pillanatra.

Ha a csoki teljesen megolvadt, lassan, tudatosan élvezve nyeld le.
Jöhet a következő darabka.

Heti motivációs feladat: próbálj a héten arra figyelni, hogy tudatosan egyél, ne olvass közben, ne mobilozz, hanem az ételre koncentrálj. Lassan gondosan megrágva élvezd az étkezést legalább naponta egyszer.

csoki.jpg
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr1012395507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása