Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Sütőben sült zöldségek

2017. április 25. - Karcsú ínyenc

Az általam végzett diétában naponta két adag (két maréknyi) gyümölcs és legalább három adag (három maréknyi) zöldség elfogyasztására törekszem. Ez szépen eltelít, ellát a szükséges vitaminokkal és nem marad annyi hely a szénhidrátoknak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nincs étkezés gyümölcs vagy zöldség nélkül.

A zöldségek sütőben sütve zamatosabbak maradnak, nem fő ki az ízük. Természetesen más zöldségekből is készítheted, nekem éppen ezek voltak otthon.

so_ltzo_ldse_gek.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

1 padlizsán (kb. 200 g): 48 kcal

3 répa (kb. 200 g): 82 kcal

1 burgonya (kb 100 g): 69 kcal

1 kaliforniai paprika (kb. 200 g): 54 kcal

1 lilahagyma (kb 100 g): 40 kcal

100 csiperkegomba: 39 kcal

100 g reszelt sajt (trappista): 341 kcal

1 teáskanál vaj: 134 kcal

só, bors, őrölt kömény, szerecsendió

Egy adag tápértéke: 404 kcal

A zöldségeket megtisztítjuk, falatnyi kockára vágjuk, és kivajazott tűzálló edénybe rakjuk. Sózzuk borsozzuk és fűszerezzük. Egy evőkanál vizet adunk hozzá és alufóliával lefedve a sütő középső részén 30 percig sütjük 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon). Ezután levesszük a fóliát, és megszórjuk a reszeltsajttal, és újabb 10 percig sütjük, amíg a sajt a tetején szép aranybarnára pirul.

 su_ltzo_ldse_gek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr8612446993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása