Ez a recept gyorsan elkészíthető és laktató. Két edény kell hozzá összesen, egy lábos a krumpli főzéshez, és egy serpenyő.
A főtt krumpli a közhiedelemmel ellentétben nem tekinthető hízlalónak hiszen 100 g kalória mindössze 86 kcal, szemben az olajban sültt krumpli 172 kalóriájával. Glikémiás indexe közepes, tehát fogyasztása módjával ajánlott. Ezért került mellé kiegészítésnek a vágott vegyeszöldség.
Hozzávalók fejenként:
200 g csirkemellfilé - 228 kcal
150 g burgonya - 154 kcal
100 g vegyes, csíkokra vágott zöldség (sárgarépa, zeller, zukkini, póré) - 40 kcal
1 evőkanál olivaolaj - 90 kcal
só, bors, szerecsendió
Egy adag tápértéke: 512 kcal
A krumplit sós vízben megfőzzük. Ha puhára főtt, leszűrjük és hagyjuk kicsit hülni, hogy meg tudjuk hámozni.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és a húst mind két oldalán 5-7 percig átsütjük. Olyan serpenyőre van szükség (teflon vagy kerámia), ami nem ragad le könnyen, mert elég kevés az olaj.
Közben meghámozzuk és felszeljük a krumplit és a zöldségeket, és pár percig átsütjük a hús szaftjában.