Ha szereted a currys, mentás ízvilágot, nem fog csalódást okozni ez a recept. Nekem nagyon bejött, mind a tíz ujjam megnyaltam utána :)! Csak karfiolból is nagyon finom, én a színek miatt jobban szeretem a vegyes zöldséget.
Hozzávalók két főre:
80 g bulgur (vagy couscous) - 276 kcal
200 g pulykaszelet - 220 kcal
2 evőkanál étolaj - 180 kcal
1 evőkanál liszt - 111 kcal
1 dl zöldségleveslé (porból)
1 teáskanál currypor - 20 kcal
500 g fagyasztott vegyeszöldség - 162 kcal
(csak farfiolból is nagyon finom)
100 ml kókusztej 213 kcal
fél limett
néhány mentalevél
Egy adag tápértéke: 839 kcal
A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízzel felforraljuk, és 10 percig állni hagyjuk. Couscoussal 100 ml forró vízzel leönteni, és állni hagyni. Közben a pulyaszeleteket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajt, és csíkokat minden oldalon átpirítjuk kb. 3 perc alatt. Hozzáadjuk a curry-t és még egy percig pirítjuk kevergetve. Ezután hozzáadjuk a zöldségleveslét, a kókusztejet és a zöldségeket. Lefedjük, és időnként megkeverve kb. 10 percig pároljuk, amíg a zöldségek kellően megpuhulnak.
Közben a mentaleveleket megmossuk, megszárítjuk, és apróravágjuk. Egy-két kisebb levelet a díszítéshez megtartunk.
A bulgurt hozzákeverjük a curry-hez, és sóval borssal ízesítjük. Tálaláskor mentalevéllel megszórjuk, ízlés szerint limettel ízesíthejtük.