Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Banánfagylalt házilag

Fagylaltgép nélküli fagyi

2017. június 13. - Karcsú ínyenc

Ennél egyszerűbb fagylalt receptet nehéz elképzelni. Csak arra kell vigyázzni, hogy ne fagyjon túl keményre a banán. Két-három órára elég a mélyhűtőbe tenni. Egyszer két napra bent hagytam, alig tudtam leturmixolni. Várnom kellett egy 10 percet, annyira ráragadt a késekre a fagyos banán. Két közepes banánból csak öt gombóc jön ki, nagyokból 6. Rengeteg kalóriát megspórolhatsz, ha magad készíted el a házi fagylaltodad, amint a lenti kalória értékeket összehasonlítod a bolti fagyikkal. Amit utoljára vettem (landliebe, narancsos) megnéztem: 150 g (3 gombóc) 272 kcal. Laktózmentes banánfagyit is készíthetsz, ha kihagyod a joghurtot.

Hozzávalók (6 gombóc, két kehely):

2 nagyobb banán - 246

2 evőkanál joghurt - 14 kcal

2 ostya - 26 kcal

Egy kehely: 143 kcal

A banánokat meghámozzuk, és kockákra vágjuk, mintha gyümölcssalátát készítenénk. A feldarabolt gyümölcsöt 2-3 órára mélyhűtőbe tesszük. Ha megfagyott, a joghurttal leturmixoljuk, és fagylaltkanállal gömböcskéket formálunk a hideg krémből. Azonnal tálaljuk. Ostyával, citromfülevélkékkel, gyümölcsdarabokkal, csokireszelékkel igazán szép kelyheket készíthetünk, amit aztán nyugodt lelkiismerettel elnassolhatunk. 

bana_nfagyi_copy_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr1912588801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása