Ennél egyszerűbb fagylalt receptet nehéz elképzelni. Csak arra kell vigyázzni, hogy ne fagyjon túl keményre a banán. Két-három órára elég a mélyhűtőbe tenni. Egyszer két napra bent hagytam, alig tudtam leturmixolni. Várnom kellett egy 10 percet, annyira ráragadt a késekre a fagyos banán. Két közepes banánból csak öt gombóc jön ki, nagyokból 6. Rengeteg kalóriát megspórolhatsz, ha magad készíted el a házi fagylaltodad, amint a lenti kalória értékeket összehasonlítod a bolti fagyikkal. Amit utoljára vettem (landliebe, narancsos) megnéztem: 150 g (3 gombóc) 272 kcal. Laktózmentes banánfagyit is készíthetsz, ha kihagyod a joghurtot.
Hozzávalók (6 gombóc, két kehely):
2 nagyobb banán - 246
2 evőkanál joghurt - 14 kcal
2 ostya - 26 kcal
Egy kehely: 143 kcal
A banánokat meghámozzuk, és kockákra vágjuk, mintha gyümölcssalátát készítenénk. A feldarabolt gyümölcsöt 2-3 órára mélyhűtőbe tesszük. Ha megfagyott, a joghurttal leturmixoljuk, és fagylaltkanállal gömböcskéket formálunk a hideg krémből. Azonnal tálaljuk. Ostyával, citromfülevélkékkel, gyümölcsdarabokkal, csokireszelékkel igazán szép kelyheket készíthetünk, amit aztán nyugodt lelkiismerettel elnassolhatunk.