Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Cukkinis lecsó kaporral

Könnyű nyári zöldséges recept

2017. július 23. - Karcsú ínyenc

Van a kertemben két cukkini növény, most kezdik ontani a termést. Hagyjuk már az únásig ismételt rántott cukkinit és a töltött cukkinit! Nézzünk egy új, alakbarát és finom receptet kaporral (mert hogy az is van a kertemben :)). Gyorsan elkészül, hétvégén ha megjöttetek a strandról, 20 perc alatt kész. Annyira kevés kalória, hogy nyugodtan megehetsz hozzá egy szelet kenyeret is, ha jól akarsz lakni.

cukkinilecso_kaprosan.jpg

Hozzávalók 3 főre:

2 evőkanál olaj - 180 kcal

500 g cukkini - 80 kcal

200 g burgonya - 138 kcal

200 g hagyma - 80 kcal

200 g paradicsom - 36 kcal

300 g paprika - 81 kcal

1 teáskanál pirospaprika - 17 kcal

1 mokkáskanál kömény

2 gerezd fokhagyma - 8 kcal

4 evőkanál joghurt - 57 kcal

1 csokor kapor - 30 kcal

1 teáskanál só 

bors

Tápérték összesen: 236 kcal

Elkészítés: 

A burgonyát megmossuk, megtisztítjuk és felvágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, rászórjuk a paprikát, átkeverjük, majd felöntjük egy pohár vízzel,és hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Közben felvágjuk a paprikát, és hozzáadjuk.  Aztán felvágjuk a cukkinit. Nem szoktam meghámozni, olyan zsengén szedem le, csak karikákra szelem és a szeleteket négybe vágom. Végül a paradicsom jön, ha van türelmed, hámozd meg, engem nem zavar a héja. Ha a burgonya megpuhult, levesszük a tűzről és hozzáadjuk. Joghurttal és apróra vágott kaporral tálaljuk.

Más cukkinis receptek:

http://merlegelj.blog.hu/search?searchterm=cukkini&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9s

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr9012682787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása