Könnyű és laktató hideg fogás. Köztudott, hogy a karfiol magas a rosttartalma, alacsony energiatartalma miatt remek diétás zöldség. Glikémiás indexe alacsony (15, forrás: kalóriaguru.hu). Nem úgy a majonéz, egy evőkanál 107 kalória, ezért általában joghurttal keverem: egy rész majonéz, két rész joghurt. Uborkával lazítva nyáron még üdítőbb az íze.
Ez a változat apróra vágott csirkemellel készült, mert nem bírtam a fél grillcsirkét egy ültő helyemben megenni. A mell így a holnapi ebéd részét képezi.
Hozzávalók fejenként:
250 g főtt karfiol - 58 kcal
100 g grillezett csirkemell filé -151 kcal
100 g uborka - 15 kcal
2 evőkanál joghurt - 14 kcal
1 evőkanál majonéz - 107 kcal
Só, bors,
Vágott petrezselyem,
metélőhagyma
Tápérték: 345 kcal
Az elkészítés nem igényel főzési tapasztalatot, arra kell csak vigyázni, hogy a karfiolt ne főzzük szét, pár percig kell csak főzni, aztán hideg vízzel leöblíteni. A hozzávalókat feldaraboljuk összekeverjük és ráöntjük a joghurtos majonézt. Sóval, borssal ízesítjük, és apróra vágott zöldfűszerekkel díszítjük.