Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Csicseriborsó törökösen

Paprikás-paradicsomos szószban, rizzsel és joghurttal

2017. augusztus 14. - Karcsú ínyenc

Isztambulban ettem először csicseriborsót valami nagyon finom, paradicsomos szószban, azt próbáltam most a saját fűszereimmel megközelíteni. Mivel sok időm nem volt ma a főzésre, főtt csicseriborsó konzevvel és hámozott, darabolt paradicsomkonzervvel készítettem, így mindenestül 30-40 perc alatt kész voltam.

csicseriborso_rizzsel.jpg

Hozzávalók 3 főre:

200 g rizs - 

240 g főtt csicseriborsó - 312 kcal

400 g hámozott, darabolt paradicsom - 84 kcal

1 fej hagyma

1 paprika

2 evőkanál étolaj 

200 g joghurt

1 teáskanál kömény

1 teáskanál húslevespor (vagy egy kocka)

1 teáskanál pirospaprika por

2-3 gerezd fokhagyma

só, bors ízlés szerint

A rizst egy evőkanál olajon egy gerezd apróra vágott fokhagymával együtt megpirítjuk és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, lehet bele húslevesport is tenni. Addig főzzük nagy lángon, amíg alig marad alatta víz. Ezután fedő alatt 15 percig pihentetjük, ezalatt a rizsszemek felszívják az összes vizet, így nem lesz ragacsos.

Egy lábosban egy evőkanál olajat felhevítünk. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk rajta, majd a paprikát is kockára vágva átpirítjuk. Hozzáadjuk az aprított paradicsomot és befűszerezzük sóval, köménymaggal, őrölt pirospaprikával és borssal. Néhány percig főzzük aztán hozzáadjuk a főtt csicseriborsót. Én konzervet szoktam használni, mert elég sokáig fő puhára. A konzerv csicseriborsó már puha, csak pár percet kell főzni. Mehet hozzá az apróra vágott fokhagymagerezd és készen is vagyunk. Joghurttal tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr3512746796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása