Tökéletes fogyókúrás páros: a krumpli tartósan eltelít lassan felszívódó szénhidráttal, a túró gondoskodik a könnyen emészthető fehérjékről.
Hozzávalók fejenként:
200 g burgonya: 138 kcal
100 g sovány túró: 120 kcal
1 teáskanálnyi vaj: 134 kcal
1 evőkanál tejföl (20%): 61 kcal
1 gerezd fokhagyma: 5 kcal
1 teáskanál pirosarany
só, bors, némi metélőhagyma
Összesen: 458 kcal
A burgonyákat megmossuk, bevágjuk, megsózzuk, egy-egy pici darab vajat teszünk rá, és alufóliába csomagolva 160 celsius fokon kb 1 óráig sütjük.
A túrót elkeverjük a tejföllel, pirosarannyal, apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
Ha megsültek a krumplik, a túrós kevereékkel tálaljuk, frissen vágott metélőhagymával díszítjük.
Más receptjeim túróval:
http://merlegelj.blog.hu/2017/04/19/csokikremes_nyalanksag
http://merlegelj.blog.hu/2017/04/06/fogyokuras_csodaszerem_turboturo
http://merlegelj.blog.hu/2017/04/04/sargadinnye_mandarinos_turoval_desszert_recept
http://merlegelj.blog.hu/2017/04/01/afonyas_desszert
http://merlegelj.blog.hu/2017/04/20/karalabe_szendvics_halkremmel